Milyonlarca yıl önce, volkanların patlaması ile ortaya çıkan kül ve lavların, göl veya deniz suları ile kimyasal reaksiyona girmesi sonucu oluşmuşlardır. Zeolitlerin oluşumu sırasındaki sıcaklık - jeolojik konum - su/kül oranı gibi değişiklikler, onların kompozisyonlarına benzersiz özellikler katar. Farklı kompozisyonlara sahip 42 zeolit türü vardır. Klinoptilolit, endüstriyel boyutta en çok kullanılan ve en fazla ticari öneme sahip türüdür. Balıkesir havzasında bulunan Klinoptilolit %95 saflık oranına sahiptir.
Zeolitlerin kafes şeklindeki yapısı, iyon değişimi ve kimyasal reaksiyonlar için geniş iç ve dış yüzey alanı oluşturmaktadır. İçindeki gözenekler hacminin %50’sini kaplar. Bu gözenekler moleküler elek işlevi görürler. Zeolitler doğal olarak negatif yüklüdür ve yüksek iyon değiştirme kapasitesine sahiptir. Gözenekli yapısı ve yüksek iyon değiştirme kapasitesi sayesinde birçok çeşit gazı ve kokuyu; suyu ve nemi; petrokimyasal maddeleri, düşük düzeyde radyoaktif elementleri, amonyumu, toksinleri, ağır metalleri ve pek çok solüsyonu tutma ve soğurma özelliğine sahiptir. Çevre dostu yapısı ve düşük maliyeti ile zeolit (klinoptilolit) günümüzde birçok endüstriyel alanda ve çeşitli çevre projelerinde kullanılmaktadır.
Zeolit Fiyat bilgileri çok değişkendir. Bu bilgiler üreticiden üreticiye, bayiden bayiye farklılıklar göstermektedir. Ancak buna rağmen bu madenin oluşmuş bir piyasası ve fiyat aralığı elbette vardır. Satınalma kararı verirken, edindiğiniz en düşük Zeolit Fiyatı bilgisine göre karar vermek Sizi her zaman avantajlı kılmayacaktır. Herşeyden önce, satın alacağınız Zeolitin organik olduğuna, sentetik zeolit olmadığına muhakkak dikkat ediniz.
Zeolit Taşı şeklinde de dillendirilen zeolitin birçok kullanım alanı vardır. Aşağıda bunları birlikte inceleyelim.
********************
1 ton ve üzerindeki talepleriniz için indirimli fiyatlarımızı sorunuz.